Wedstrijdregelement

In dit regelement worden alle regels en consequenties weer gegeven met betrekking op het stratenzeskamp van KPJ etten. Er zal worden in gegaan op veiligheid, deelname en sociale controle.

Algemene informatie stratenzeskamp.

Het stratenzeskamp wordt ieder jaar georganiseerd door KPJ Etten in samenwerking met buurtschappen in gemeente Etten-Leur. Dit evenement is een sportieve activiteit waarbij team building en gezelligheid van groot belang zijn. Op deze dag moet een team 8 verschillende proeven afleggen. De verschillende proeven die afgelegd worden zijn : een behendigheidsproef, puzzelproef, competitieproef, een waterdraagrace, een waterbassin, luchtkussen, een krachtproef en een marathon. Na het afleggen van de proeven ontstaat er een eindklassement. Aan het eind van alle proeven is er nog een verrassingsproef deze is bedoeld voor alle coaches van de teams. Tijdens de dag zelf is er een goede sfeer en is er een tent waar eten en drinken te krijgen is.

Deelname

Deelnemen aan dit evenement is mogelijk vanaf 11 jaar. Het is de bedoeling dat er een team wordt gevormd van 6 tot 8 personen plus een coach. Een deelname is kosteloos en volledig op eigen risico. Wij als organisatie zijn niet aansprakelijk voor eventuele vernielingen of vermissing van eigendommen. Wij zorgen dat er een EHBO post aanwezig is. En bij conflicten kunt u iemand van de organisatie er bij halen.

Deelname is mogelijk doormiddel van het sturen van een e-mail naar kpjetten@hotmail.com. Met daarin je team naam, aantal teamleden en hun leeftijd.

Competitie

Er zijn twee competities: Een aspirantencompetitie en een volwassenen competitie. De aspirantencompetitie is in de leeftijdscategorie van 11 tot 16 jaar. De volwassene competitie is alles boven de 16 jaar.  Mocht het zo zijn dat er 4 of meer teams een leeftijd hebben ouder dat 35 jaar. Zal er een seniorenklassement worden gemaakt.

Klassement
Bij het afleggen van de proeven zijn er punten te verdienen. De puntentelling is bij iedere proef verschillend. Hierdoor maken wij per proef een aparte ranglijst. Om het eindklassement te bepalen wordt er gekeken hoeveel teams doen er in de competitie mee. Een voorbeeld: in de volwassene competitie zijn er 11 teams. Bij een proefklassement krijgt dan de nummer 1 elf punten de nummer 2 tien punten en zo verder. Al deze punten worden opgeteld en hier ontstaat een eindklassement uit.

Joker

Voorafgaand van het evenement is er een korte instructie van de proeven. Na deze instructie heeft ieder team de kans om een joker in te zetten voor een bepaalde proef. Zodra de joker is ingezet kan deze niet meer worden veranderd of worden verzet naar een andere proef. De joker zorgt er voor dat de behaalde punten bij de desbetreffende proef worden verdubbeld. Het gaat hierbij om de behaald punten in het eindklassement.

Traditie getrouw wordt er aan de teams gevraagd om een joker te maken bijvoorbeeld een beer of iets totaal anders. Na de openingswoord wordt er al direct de eerste prijs bekend gemaakt. Namelijk de winnaar van de mooiste joker.

De proeven

Buurtschappen in gemeente Etten-Leur ontwikkelen onze proeven. Dit is vroeger zo ontstaan. In onze ogen komen hierdoor ieder jaar weer nieuwe proeven op het terrein te staan waardoor de uitdaging er blijft. De proeven worden gecontroleerd door het bestuur van de KPJ op veiligheid, constructie en manier van spelen. Een proef moet daardoor zo worden gebouwd dat het te spelen is voor zowel de aspiranten als de ouderen.

Kleedruimte

Het is de bedoeling dat ieder team zelf zorgt voor een kleedruimte. Dit word vaak gedaan doormiddel van een huifwagen, trailer of iets dergelijks. Er zal wel worden gezorgd voor toiletten en een douchepaal. Deze douche is wel in de openlucht dus niet in een cabine!

Drank en voedsel
Er wordt een tentgeplaatst waar er drinken en eten gehaald kan worden. Wij verkopen geen alcohol onder de 18 jaar. Een hele belangrijke regel is: Geen glaswerk op het terrein!